Certificate 10001 Certificate 10001
хартиени торби, хартиени пликове
 Език:  
БЪЛГАРСКИ
хартиени торби, хартиени пликове
ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ТОЗИ САЙТ

ВАРНАПАК приема много сериозно защитата на Вашите лични данни. Искаме да знаете кога събираме, кои данни и за какво ги използваме. Предприели сме технически и организационни мерки, за да можем да бъдем сигурни, че разпоредбите за защитата на личните данни ще бъдат спазени както от нас, така и от фирмите, които извършват определени услуги за нас.

Стремим се винаги да подобрим нашите интернет-страници, като внедряваме нови технологии, за да можем да Ви предложим още повече и по-добри услуги. Възможно е впоследствие на тези промени да се наложи да променим нашето изявление за защита на личните данни. Затова Ви препоръчваме да го прочитате от време на време.

Кои данни се смятат за лични данни?

Лични данни са тези данни, които могат да бъдат използвани, за да се разбере какво е личното и материалното Ви положение. Информации, които не са свързани с Вас (или такива, от които би било прекалено трудно да се установи, че става въпрос за Вас), като например информации, които се задават анонимно или използвайки псевдоним, не са лични данни.

Използваме ли бисквитки?

Докато дадена страница от сайта се зарежда, на заден план се изтегля .js скрипт на Google Analytics - analytics.js. Този скрипт реално се сваля от външен сървър (google-analytics.com), различен от този, на който се намира сайта. При изпълнението му в браузъра се създават бисквитките _ga, _gat, _gid.

Нашата система използва 3 вида "бисквитки" (малки файлове с информация за конфигуриране). Възможно е да ползвате нашите интернет-страници и без да приемате бисквитки. Първоначалната настройка на повечето интернет-страници е да приемат бисквитките автоматично. Но Вие може да промените настройката на своя браузър така, че запаметяването на бисквитки да е забранено и той да ви информира автоматично преди запаметяването на бисквитки. Искаме да посочим факта, че ако не запаметите свързаните с функционалността на интернет-страницата бисквитки, евентуално няма да е възможно да ползвате цялостно нашата интернет-страница.

Атрибутите на бисквитката служат на браузъра за обработката й, за колко време да я складира, как да я изпрати обратно, за кой сайт е предназначена и други. Атрибутите се използват само за обработката на бисквитката от самия браузър, те не се изпращат обратно към сайта.

Какво е Google Analytics

Чрез посещението на интернет-страницата ни, на сървъра могат да бъдат съхранени данни, засягащи достъпа до интернет-страницата (дата, часово време, разгледана страница). Тези данни не спадат към личните данни, а са анонимизирани данни. Те се използват единствено и само за статистически цели.

Настоящата интернет-страница използва Google Analytics. Google Analytics представлява услуга за анализиране на интернет-страници, предлагана от фирмата Google Inc. („Google“). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и които позволяват анализа на Вашето ползване на интернет-страницата. По принцип създадените посредством тези бисквитки данни относно Вашето ползване на интернет-страницата се пренасят на сървър на Google и се съхраняват там. Но в случай, че активирате анонимизирането на IP-адреса си за настоящата интернет-страница, преди пренасянето и съхраняването на своя сървър в САЩ, Google съкращава вашия IP-адрес до такава степен, че единствено става ясно, че сте от страна на ЕС. Само по изключение пълният IP-адрес първо се пренася на сървър на Google в САЩ и се съкращава на място. По поръчка на поддържащия тази интернет-страница, Google ще използва тази информация за да анализира Вашето ползване на настоящата интернет-страница, за да състави доклад относно активността Ви при сърфиране и за да изпълни други услуги за поддържащия тази интернет-страница, свързани с ползването на интернет-страници и на интернет. Google не създава връзка между предадения на Google Analytics от браузъра ви IP-адрес и други свои данни. Можете да предотвратите съхранението на бисквитки посредством съответната настройка на браузъра си. Но искаме да посочим факта, че в такъв случай евентуално няма да може да ползвате изцяло всички функции на настоящата интернет-страница. Освен това може да предотвратите събирането на създадените от бисквитката и свързани с Вашето ползване на интернет-страницата данни (включително на IP-адреса ви) от страна на Google и обработката на тези данни от Googlе, чрез изтеглянето и инсталацията на намиращата се на разположение на следната връзка приставка към браузер. Повече информация по тази тема е видна тук или в секцията обща информация относно Google Analytics и защитата на личните данни. Искаме да посочим факта, че Google Analytics беше разширен на настоящата страница и сега съдържа кода „gat._anonymizeIp();“, за да може да бъде осигурено анонимизираното събиране на IP-адреси (т.н. IP-маскиране).

Как да изтрием бисквитките?

Може да изтриете бисквитките и да блокирате тяхната употреба. Според това кой браузър използвате (Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer или друг), следвайте инструкциите на доставчика.

Предоставяме ли данните ви на трети страни?

Поради законови разпоредби, в определени случаи сме задължени да предоставим личните Ви данни на трети страни. Такъв например е случаят, когато се подозира съществуванe на престъпно деяние или злоупотреба с нашата интернет-страница. В този случай сме задължени да предоставим данните Ви на институциите, преследващи престъпните деяния. Иначе Вашите данни се съхраняват единствено и само в нашата база данни и на нашите сървъри. Изключение правят нашите партньори, които извършват определени услуги за нас и които имат нужда от Вашите данни, за да могат да изпълнят поръчки или други услуги. Към тях спадат пощенски или куриерски фирми или нашите банки. В тези случаи предоставянето на данни се извършва според разпоредбите на Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Регламент (ЕС) 2016/679 (Общ регламент за защитата на данните). Обемът на тези данни, които трябва да бъдат предадени, се ограничава до необходимия минимум.

Мерки за сигурност за защита на запаметените от нас данни

Ако запаметим Ваши данни, то ние ги съхраняваме на сървъри с особено висока защита. Право на достъп до тези данни имат само много малко на брой упълномощени лица, които имат за задача да поемат техническото и редакционното управление на тези данни. За да избегнем загуба на или злоупотреба с тези съхранени от нас данни, предприемаме многообхватни технически и фирмени мерки за сигурност, които редовно се проверяват и се приспособяват към технологическия напредък. Въпреки това, искаме да посочим факта, че поради структурата на интернет е възможно, други лица или институции, за които не носим отговорност, да не вземат под внимание законовите разпоредби за защита на личните данни и мерките за сигурност, положени от нас. По-специално некодирано въведени в интернет данни (даже и когато те са изпратени по ел. поща) могат да бъдат прочетени и от трети страни. На това не можем да повлияем по технически начин. Потребителят е отговорен за защитата на личните, предоставени на разположение от него данни, от злоупотреба - било то посредством кодиране или по друг начин. Нашата интернет-страница съдържа връзки към други интернет-страници. Ние не сме способни да окажем влияние на въпроса дали поддържащите тези страници трети страни се придържат към разпоредбите за защита на личните данни или не.

Вашето право на информация, корекция, блокиране и изтриване

В рамките на Регламент (ЕС) 2016/679 (Общ регламент за защитата на данните) Вие имате право на информация, корекция, блокиране и изтриване на личните Ви данни. Ако на изтриването на лични данни противоречат законови, договорни, търговски или определени от данъчното право срокове за съхранение на лични данни или други законови разпоредби, вместо желаното изтриване на личните данни е възможно само тяхното блокиране.

Отмяна на съгласие

Ако сте се съгласили изрично с обработката на Вашите лични данни, можете по всяко време да отмените съгласието си, като тази отмяна важи за в бъдеще.

Кои данни събираме и обработваме?

Може да ползвате една част от нашата интернет-страница и без да разкривате самоличността си. Ако обаче решите да направите запитване или поръчате нещо, ще Ви попитаме за името и следните Ваши лични данни: Е-mail и телефон. Вие решавате сами, дали искате да ни предоставите тези Ваши лични данни. Но без съответните, нужни ни лични данни не можем въобще или можем само отчасти да Ви предложим желаното от Вас в горепосочените случаи обслужване. Във връзка с поискването на желаната от Вас информация, на нашите сървъри се запаметяват данни, които служат за предоставянето на разположение на информация на интернет-страницата ни или за провеждане на мерки за сигурност. Тези данни (например IP-адрес, дата, часово време и разгледани страници) евентуално могат да бъдат използвани за да се идентифицират посетителите на нашата интернет-страница. Те се изтриват веднага след като повече няма нужда от тях.

Моля, в никакъв случай да не вписвате заедно Вашите три имена и единен граждански номер (ЕГН). Запитвания, в които волно или неволно присъстват такива Ваши лични данни, ще бъдат изтривани незабавно от системата ни.

За какво използваме Вашите данни?

Запаметяваме и използваме Вашите лични данни (име, телефон имейл адрес) само за обработване на Вашето запитване и евентуална поръчка за изработка. Съхраняваме Вашия IP-адрес заедно с дадена поръчка само ако е налице основателна причина. Ползваме имейл-адреса Ви само за да Ви изпратим съобщения във връзка със запитването или поръчките Ви, за да поддържаме контакт с Вас. Поисканата лична информация се обработва само от лица оторизирани и обвързани с договор за поверителност при работа с лични данни на клиенти. На този вид запаметяване на данни можете да възразите по всяко време посредством изпращане на искане за заличаване на Вашите данни от системата ни.

Защита на малолетните

Лица под 18 години не бива да ни изпращат каквито и да било лични данни без съгласието на своите родители или настойници. Ние не изискваме каквито и да било лични данни от деца и младежи. Преднамерено не събираме такива лични данни и също така не ги даваме на трети лица.

ВАРНАПАК изрично посочва факта, че сигурността на пренасянето на данни по интернет (например по ел. поща) може да има слабости и не може да бъде защитена стопроценто от достъпа на трети страни.

Използването на данните за контакт на намиращите се в секция "КОНТАКТИ" на този сайт (особено на тел. номер, номер на факса и на имейл-адрес) с цел търговска реклама е изрично нежелано, освен в случай, че предварително сме разрешили горепосоченото в писмен вид или при вече съществуващи бизнес-контакти с партньори. В случай, че горепосоченото не се спази, запазваме си правото да предприемем правни мерки срещу нарушителя.

Aдрес за кореспонденция:

Офис:

гр. Варна, 9000
бул. Цар Освободител 204 В
тел. / факс: 052 608 722
мобилен: 089 343 17 78
contact@varnapack.com
Legal Notices • Copyright © 2001-2020 • All Rights Reserved.